Kläder

Kläder

Det är viktigt att man är fin. Då blir man glad och är man glad springer man bättre. Men det viktigaste för mig är att jag inte fryser. Då blir jag ynklig och då springer jag sämre. Jag har lite viktiga plagg som passar för olika ändamål.

Strumpor

Jag vill helst ha tåstrumpor. Då slipper jag skav och blåsor. Så ser det kul ut också och så känns de sköna. Man vill liksom spreta och knipa med tårna hela tiden. Det är bra. Man måste komma ihåg att vifta på tårna här i livet. På vintrarna har jag knähöga strumpor för att värma vaderna. Gärna i ull och i fina färger.

Jacka

En jacka som tål regn och rusk är viktigt. För ofta är det regn och rusk. Jag har hittat en sort som jag tycker är mycket bra. Den kommer från tillverkaren Norröna och är i materialet DRI1, modellen heter Bitihorn. Den har två bröstfickor fram, huva med liten skärm och långa dragkedjor under armarna för ventilation. Om det är riktigt kallt eller stormigt tar jag en tjockare Gore-Tex-jacka för att känna mig skyddad. Men ventilationsmöjlighet under armarna är ett måste.

Byxor

Jag springer helst i knälånga shorts. Även om det är kallt ute men då har jag tights eller långkallingar under. Det känns bra och inte lika bart som med enbart tights. Så kan man ha lite prylar i fickorna också. Knästrumpor är skönt i kylan och kan även se kul ut. På tävling har jag oftast korta lätta shorts. När det är regn och rusk har jag mina ”svärmorsshorts”. Det är ett par regnbyxor som svärmor har sytt av vid knät. De fungerar i de värsta väderförhållanden.

Mössa och vantar

Jag fryser lätt om händerna och har därför ofta vantar. Fingervantar om det inte är för allt och tumvantar om det är mot nollan. Mina favvovantar är ett par stora HH-vantar. Likadana som fanns på sjuttiotalet med vitt ludd inuti och nylon utanpå. Jag har även ett par skaltumvantar i Gore-Tex för regniga tillfällen. På huvudet har jag en vit keps för galet soliga dagar. På lite mer normala soldagr, främst tävling, så har jag en kamrersskärm som då även fungerar som svettband. Är det kallt har jag en buff eller en fleecestrut. Men helst joggar jag helt utan huvudbonad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *