Väskor och annat hårt

Väskor och annat hårt

Löpning är inte direkt en materialsport. Lite trist. Men det finns ändå en hel del bra grejer om man bara vill.

Väskor

Jag pendlar ofta joggandes och behöver ha med mig min dator och ombyteskläder. En ryggsäck som inte är för tung och som sitter bra på kroppen är viktigt. Det finns oerhört många att välja på.

Solglasögon

Jag föredrar billiga solglasögon för jag är kass på att vara försiktig med dem. De får gärna väga så lite som möjligt och sitta skönt.

GPS

Jag springer nästan alltid med GPS-klocka. Då får jag automatiskt data från löpturen och kan skriva in tid och fart i dagboken. För mig ger det motivation och tydlighet. Jag håller reda på hur många kilometrar jag avverkar och det sporrar och jagar mig på en lagom nivå. Min nuvarande klocka heter Garmin 910 och klarar vatten vilket är bra. Men jag köpte den främst för att den har 20h batteritid så den går att använda på ganska långa lopp.

Vattenflaskor

Vattenflaskor är jobbiga. Men ibland måste de med. Jag har en som man kan hålla i handen, i någon form av tyggrepp, vilket förvånansvärt nog har visat sig fungera ganska bra. Annars har jag två hållare för flaskor på framsidan av ryggsäckens axelremmar så händerna kan vara fria. Är det tävling så tycker jag det är skönt om det vattensystem som man bär med sig går att fylla snabbt och utan strul. Därför har jag slutat försöka mixtra med vätskepåsar och slangar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *