Skor

Skor

Det finns många fina skor. Inte så många bra. Men ganska många sköna. Jag har testat att springa i några olika sorter och försöker beskriva vad jag tycker om dem här.

Skor är kul! Det finns många olika. Jag gillar när tåboxen är bred och liknar en fot. Det är dessvärre mycket sällsynt. Flera skomärken erbjuder, förutom den vanliga skostorleken, olika breda läster för varje storlek. Jag använder mycket New Balance, mest bara därför att det har råkat bli så. De har en serie som heter Minimus och som ofta är tillverkade av lite material och som inte styr fot eller löpsteg så mycket. Dock är de ofta tillverkade av för lite material. De går sönder lätt. För att jag ska kunna springa med en avslappnad stil, det ska man, vill jag att det är så liten ”klack” som möjligt på skon. Gärna ingen. Klack på löparskor kallas ”drop” och mäts i mm. Det är ok med 6mm men gärna mindre och helst vill jag vara helt utan klack.

Skor få gärna vara fina med glada färger. Speciellt om man ska springa i stan och vara snygg. Om man ska springa i lera är det bra om det finns ett mönster under. Ska man springa på grus och sten är det skönt med en sula som skyddar mot att trampa upp vassa saker i foten. På is måste man ha spik eller dubb. I blöt terräng vill man inte att skon suger upp mycket vatten och blir tung.

 

1 kommentar

  1. Vilka vettiga och intressanta texter du skriver. Jag håller med i allt känns det som och blir mer taggad än nånsin att anmäla mig till en ultra igen. Sprang en 50K i Simlångsdalen för några år sen men kom sist där och har sedan dess gått in för mer korta långdistanspass och mer fokus i mer vardagsmil i benen(som till/från jobbet). Tack för du delar med dig !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *