Handboll och osköna skor

I onsdags kom Hasse Banke och hälsade på. Vi pluggade ihop på KTH. Han har en handbollspodcast tillsammans med Glenn Göransson, de är ”Bolltroll och Banke”. Nu ville Hasse ha med lite prat om ultradistans där då han tidigare i podden nämnt mig och mina lopp vid ett par tillfällen. Vi gick först ut och käkade smaskiga burgare då lägenheten var full av lekande barn. När vi väl kom åter hade lugnet lagt sig och vi satt i köket och pratade om jogging en timme. Det kan man lyssna på här. Vill man bara höra om joggingen så börjar det vid ca 53 min.

Häromdan skrev Emelie Forsberg ett inlägg på sin svenska blogg om Hallux Valgus. Jag replikerade lite på det…

Hej!

Jag tycker det är supertrist att skor (och definitivt skimo-pjäxor) inte ser ut som fötter i lästen. Det är tyvärr mycket mer “mode” än fotriktighet i designen. Även om fina skor är kul att titta på såklart…

Bäbisfötter är så fina och har spretiga tår. Stortån på höger fot petar ut lite åt vänster, in mot kroppen. Redan på en 5-åring som då bara har gått i skor i ca 4 år börjar förändringen synas. Tårna trycks ihop och foten stöps efter skorna som används. Stortån börjar peka ut från kroppen. Efter ett helt liv ser fötterna inte ut som fötter utan som innandömet i ett par skor. Usch, lite äckligt tycker jag!

Japp tårna används vid löpning, om de får chansen och inte är inlåsta. Både till balans, känsla och dämpning. Inga skor som begränsar foten, ingen Hallux Valgus.

Och sedan är ju kroppen så fantastiskt mycket mer kompetent till att ta upp stöten från ett löpsteg än en plastbit som man knutit fast på foten. Detta oavsett hur många supersmarta ingenjörstimmar i ett labb som krävts för att hitta på just den plastbiten. Jag hoppas på skor som skyddar foten mot vassa stenar, väder och annat som kan vara besvärligt men som tar tillvara på kroppens egen förmåga och utseende. Fram för ”ankfötter”!

Sedan skickade min kompis Ludde en fantastiskt hemsk bild till mig. Typ såhär..

Hanwag-Hallux-Valgus

 

Det är ju dumt på riktigt! Här ändrar man bara lästen så att Halluxen ska få plats. Men vinkeln på stortån blir lite värre… Jag gissar på dåligt!

Jag letar vidare efter sköna skor. Men strumpor finns redan. Jag har fastnat för tåstrumpor. Det är klart beroendeframkallande. Det ser kul ut så man blir glad. Man kommer ihåg att vifta på tårna ofta. Tårna får lite avstånd till varandra och har det således lite luftigare, trots skor.

Jag ska börja lägga upp lite skorecensioner här på sidan. Tänkte betrakta parametrarna: Utseende (hur glad blir man av att titta på skon), Snabbhet (hur fort vill den springa), Löpkänsla (Styr den och stör eller finns den inte), Hållbarhet (tål den mer några sträckor), Bekvämlighet (får foten se ut som en fot inuti skon) och Underlag (city eller skog). Något mer som jag borde ta med?

Tjipp!

/Johan

Publicerat den
Kategoriserat som Jogging

av Sugrörsmannen

Jobbar på kontor, joggar övrig tid.

3 kommentarer

 1. Hi! We are friends, looking for interesting and fun guys to meet, enjoy your time and have fun sex. We can be found on the website by clicking on our photo.

  We love you boys!!!

  Dating With Girls For Sex
  Adult Dating
  Sex Dating Without Registering With Phone Numbers
  Free Sex Dating Photos
  Free Dating

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *